Colombia viktigt programland för swera

Några av de barn som deltagit i sweras barnprojekt i Alto de Casucá utanför Bogotá. Foto: swera

Under 2005 har swera stött ett projekt för ungefär 40 barn i Alto de Casucá, som ligger utanför Bogotá. Medlen kommer från Radiohjälpens kampanj ”Världens Barn”.

Projektet har vänt sig till internflyktingbarn och omfattat psyko-sociala insatser, freds- och konfliktlösning och barns rättigheter. Under 2006 har swera ett projekt i provinsen Sucre, med stöd från Forum Syd, som syftar till att skapa ett lantmäteri för internflyktingar och deras landrättigheter. Projektet genomförs i samarbete med ILSA, en juridisk organisation i Colombia.

Efter diskussioner mellan sweras delegation (ordföranden Börje Sjökvist och Rikard Nordgren) och den svenska ambassaden/Sida i Bogotá den 6-19 februari 2006 påbörjade swera att planera för ett mer omfattande internflyktingprogram i Colombia. Den 11-24 maj 2006 skedde ett återbesök i landet då konkreta diskussioner fördes bland annat om ett samarbete mellan swera och PCS (Project Councelling Services), som är ett konsortium av flera internationella NGOs. swera avser att utöka sitt program i Colombia från år 2007 med inriktning på internflyktingar, bland annat till Cartagena-området.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *