Offren i Myanmar/Burma får hjälp genom sweras nätverk

”Hjälpen måste fram omgående”, säger Amjad Saleem, Muslim Aid (MA) företrädare för en av SWERAs samarbetsorganisationer i området. ”Ungefär 140.000 personer beräknas ha dött och säkerligen är drygt två miljoner människor hemlösa sedan cyklonen Nargis.” MA arbetar särskilt med vattenfrågor.

Cyklonen Nargis har slagit ut skördar och odlingar av basvaror såsom ris m.m. Brunnar är obrukbara på grund av salt som kommit in i dricksvattnet. Många är undernärda sedan tidigare och risken är att sjukdomar sprids snabbt, särskilt vattenburna sjukdomar. Hjälpen måste fram omgående.

SWERA har arbetat länge i Sydostasien och har ett brett nätverk, genom vilket SWERA kan kanalisera sina insatser.

Ditt bidrag behövs!

SWERA har startat en insamling till arbetet i Myanmar/Burma. Plusgiro 90 00 27-4. För mer information: Ruani De Silva, internationell koordinator, tel 08-21 16 05. Varje bidrag är viktigt . Ge Din gåva här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *