Krisen för ensamkommande barn

Inte mindre än 708 ensamkommande barn är inskrivna i kommunernas mottagning av asylsökande barn och ungdomar. swera når 250 av ungdomar i sitt arbete i 6 kommuner. Många barn är i så kallad transit, d.v.s. de har ännu inte fått plats i någon av de kommuner som avtalat om mottagande av ensamkommande barn. swera samarbetar med Solna Stad för att aktivera ungdomarna och försöka ge dem en meningsfull tillvaro under transittiden.

”Det är olyckligt att så många barn finns i transit under alltför lång tid. De måste aktiveras så de inte sitter och tänker på en osäker framtid. Det är oftast en känslig ålder och de kan inte hantera situationen”, säger Cristina Sourigues, sweras projektledare. >> Läs mer

Tre nya kurstillfällen om flyktingbarn

swera inbjuder till en kurs om flyktingbarn med fokus på ensamkommande barn. Kursen ges vid tre olika tillfällen, den 12 mars i Umeå, den 26 mars i Växjö och den 16 april i Malmö. >>Se kursinbjudan

swera nyheter

swera har fyllt tre år!

Den 10 januari samlades ett 25-tal personer på sweras kansli för att fira treårsjubileet av sweras bildande. Initiativet till bildandet togs av Börje Sjökvist och det dåvarande Svenska flyktingrådets båda ordföranden Eva Norström och Ingemar Strandberg. swera är en svensk organisation som stödjer asylsökande och flyktingar, både i Sverige och internationellt.

Nu skall vi jobba vidare för att bli ännu bättre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *